Hlavní menu:

08.09.2011, autor: KOK, kategorie: EKOSPOL - Kyje-Hutě

Vyjádření občanského sdružení KOK k umístění stavby Panorama Kyje II

Vyjádření občanského sdružení KOK k umístění stavby Panorama Kyje II

Dne 8.9.2011 podalo občanské sdružení Kyjský občanský klub, jako účastník správního řízení, připomínky k umístění navrhované stavby „Panorama Kyje II“.

V připomínkách podaných občanským sdružením Kyjský občanský klub je například uvedeno, že koeficient zeleně obytného souboru je doložen výpočtem, ale tento výpočet neodpovídá výkresové dokumentaci. Obytný soubor je řešen s minimálním podílem zeleně v poměru k zpevněným plochám a s velkým podílem popínavé zeleň. Developer zde dává přednost zisku před vytvářením hodnot přes zeleň, zdravé a příjemné bydlení s dostatkem ploch pro veřejné prostory.

V předložené změně v dokumentaci jsou navrženy garáže, kde je parkování ve dvou řadách. Toto řešení v praxi nesplňuje požadavky na plněhodnotné parkovací místa. Nevhodně jsou také umístěny (mezi objekty A1 a B) 2 řady garáží (25 parkovacích míst). Zařízení pro dopravu v klidu je potřebné řešit jakou součást stavby nebo její provozovně neoddělitelná část. Je to nevhodný zásah do urbanizmu a snižuje to množství zeleně a zvyšuje množství polétavého prachu, který se ukládá na plochách střech.

Ulice Budovatelská je v současné situaci hlavní spojnicí mezi Černým Mostem, Hloubětínem a Satalicemi. Vlastní provoz navrhované stavby „Panorama Kyje II“, již provozované stavby „Panorama Kyje I“, plánované stavby „Panorama Kyje III“ a dalších plánovaných staveb v této oblasti výrazně zhorší stávající hlukové poměry ve venkovním chráněném prostoru v zejména obytných stavbách v okolní obytné zástavbě a to jak v denní, tak i v noční době.

Prostředí příjemné pro život nevytváří jen vlastní byt či dům, ale také místo, ve kterém se obytný prostor nachází. Promyšlený urbanismus, veřejné prostory s udržovanou zelení a ulice pro pohyb pěších přispívají k vytváření místa, ve kterém lidé rádi žijí a po čase z něj neutíkají. Dobře navržené a fungující veřejné prostory využívají obyvatelé v každodenním životě. Zejména pro dospívající mládež, staré lidi a matky s dětmi má veřejný prostor velký význam. Veřejné prostory jsou místa, kde mohou trávit volný čas a navazovat společenské kontakty. Je zjevné, že investor nemá rád občanskou vybavenost, dětské hřiště a zeleň. Je potřebné vypracovat komplexní řešení zeleně v celém zastavovaném území s vazbou na již zastavěné území. Také je potřebné zpracovat řešení dopravy v širších územních vztazích a dořešit dopravu v klidu.

» Přejít na článek Vyjádření občanského sdružení KOK k umístění stavby Panorama Kyje II na webu http://www.praha14jinak.cz/.

Ke stažení: UMC_OVD_UR_PanoramaII_2011_09_08-1.doc, 272 kB

Ke stažení: Panorama Kyje

17.02.2011 17:22:37

Změny územního plánu Panorama Kyje (EKOSPOL)

Změny územního plánu Panorama Kyje (EKOSPOL)Úpravy směrné části územního plánu:
  • č. U 0538/2007 v prostoru mezi ulicemi Jamská a Budovatelská z funkční plochy OB-C na OB-D (na pozemcích p.č. 2575/3 a 2575/6). První etapa bytové výstavby společnosti Ekospol a. s. Panorama I.
  • č. U 0754/2009 při ulici Budovatelské z funkční plochy OB-C a OV-C na OB-D a OV-E. Druhá etapa bytové výstavby společnosti Ekospol a. s. Panorama II.
  • č. U 0903/2010 mezi ulicemi Jamská a Budovatelská z funkční plochy OB-C na OB-D. Třetí etapa bytové výstavby společnosti Ekospol a. s. Panorama III.
 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011