Hlavní menu:

08.06.2010, autor: KOK, kategorie: EKOSPOL - Kyje-Hutě

Dar společnosti EKOSPOL MČ Praha 14 za zněnu územního plánu

Dar společnosti EKOSPOL MČ Praha 14 za zněnu územního plánu

Společnost EKOSPOL podala návrh darovací smlouvy ve výši 1,5 mil. Kč, základě souhlasu Rady městské části Praha 14 (v únoru 2007) s úpravou územního plánu (s navýšením kódu využití území, který se vztahoval se k navýšení počtu bytových jednotek) pro výstavbu bytových domů označených jako lokalita „PANORAMA Kyje I“.

Rada městské části Praha 14 v usnesení 196/RMČ/2010 souhlasila s přijetím daru ve výši 1,5 mil Kč od obchodní společnosti EKOSPOL, a. s., se sídlem Dukelských hrdinů č. p. 747, Praha 7 ke zlepšení podmínek městské části Praha 14 v oblasti občanské vybavenosti v souvislosti s výstavbou obytného souboru PANORAMA Kyje I.

RMČ Praha 14 již v únoru 2007 souhlasila s úpravou územního plánu (s navýšením kódu využití území) pro výstavbu bytových domů označených jako lokalita „PANORAMA Kyje I“ a to na základě příslibu finanční spoluúčasti investora na zlepšení podmínek MČ Praha 14. Mělo by se jednat o dar do oblasti občanské vybavenosti (oblast školství, sociální, ekologická, kulturní, sportu, humanitární či charitativní). Blíže viz usnesení č.142/RMČ/2007 k podnětu na úpravu směrné části územního plánu pozemku parc. č. 2575/3 a 2575/6 k. ú. Kyje ve funkčním území čistě obytném OB z kódu C 9 na E 9.

Za 1,5 mil Kč tedy společnost EKOSPOL, a. s. získala možnost postavit o polovinu více bytů než je stanoveno v platném územním plánu. Otázkou tedy je zda 1,5 mil Kč je odpovídající částka za zvýšení intenzity vyvolané dopravy, nedostatky v infrastruktuře, dopravní obsluze a zhoršení už tak špatného životního prostředí v okolní zástavbě.

Blíže viz přílohy textu smlouvy.

» Přejít na článek Dar společnosti EKOSPOL MČ Praha 14 za zněnu územního plánu na webu http://www.praha14.cz/.

Ke stažení: Darovací smlouva EKOSPOL, a. s. - strana 1, 277 kB;
Darovací smlouva EKOSPOL, a. s. - strana 2, 56 kB

Ke stažení: Panorama Kyje

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011