Hlavní menu:

27.10.2013, autor: E15 24.10.2013, kategorie: Coca Cola Kyje

Coca-Cola prohrála, obří sklad v Praze nepostaví

Ani pozice do letošního září nejcennější světové značky nepomohla Coca-Cole přesvědčit obyvatele městské části Praha 14, aby souhlasili se záměrem a podobou stavby obří skladovací a expediční haly odhadem za několik desítek, možná i stovek milionů korun. Česká pobočka Coca-Cola HBC proto odstoupila od záměru postavit halu na ploše 150 krát 115 a výšce až 35 metrů vedle svého výrobního závodu na rozhraní pražských Kyjí a Hostavic.

„Naše společnost zvažovala několik variant bezhlučné a bezemisní skladovací haly hlavně z důvodu racionalizace nákladů na dopravu, tedy celkového zmenšení distribuovaných objemů nápojů, což by znamenalo i menší spotřebu pohonných hmot, a tedy i menší dopad na životní prostředí,“ uvedl ředitel pro vnější vztahy Coca-Cola HBC ČR/SR Milan Luzum.

„Vzhledem k úspěšným úsporným opatřením provedeným jak v distribučním centru v Horních Počernicích, tak ve výrobním závodě v Kyjích, jsme se rozhodli nepožádat o analýzu vlivu na životní prostředí (EIA) a k projektu se popřípadě vrátit v budoucnu,“ dodal. Městské části i tamním občanským sdružením se nelíbila především velikost objektu a zvýšená, až dvojnásobná nákladní doprava v místě nového skladu. „Předložili jen jeden záměr a nerespektovali naše připomínky. To byl důvod, proč jsme se dostali do poněkud emocionálně vyhraněné komunikace,“ uvedl starosta městské části Praha 14 Radek Vondra (TOP 09). Dotyčné území je ale podle územního plánu připraveno pro průmyslovou zástavbu, takže pokud firma přijde v budoucnu s upraveným plánem haly, městská část o tom bude ráda diskutovat.

Proti velikosti a výšce stavby – nikoli proti stavbě samotné – a zvýšené dopravě protestovalo i občanské sdružení Za budoucnost Hostavic. „Nevím, jestli je to úplně dobrá zpráva. Mysleli jsme, že si spíše sedneme ke stolu a pak tam postaví něco, co tolik nezasahuje do krajiny,“ uvedla šéfka sdružení Jaroslava Rytychová.

» Přejít na článek Coca-Cola prohrála, obří sklad v Praze nepostaví na webu http://zpravy.e15.cz/.

Ke stažení: Coca Cola Kyje návrh skladovací haly - rok 2012 a rok 2019

Coca Cola Kyje návrh skladovací haly - rok 2012 a rok 2019

Rok 2012 - záměr rozšířit závod o nové distribuční centrum - hala o rozměrech cca 150 x 115 m a výšce cca 36 m, do které by se přesunul sklad z logistického parku VGP v Horních Počernicích.

Rok 2019 - nový záměr rozšířit závod o nové distribuční centrum - hala o rozměrech cca 100 x 70 m a výšce cca 20 m, do které by se přesunul sklad z logistického parku VGP v Horních Počernicích.

31.12.2012 08:30:06

COCA COLA - Kyje - EIA - Nová skladovací hala (návrh rok 2012 a 2019)

COCA COLA - Kyje - EIA - Nová skladovací hala (návrh rok 2012 a 2019)
Praha, Kyje, Hostavice

Fotografie a vizualizace návrhů skladovací haly Coca-Cola rok 2012 a rok 2019

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011