Hlavní menu:

22.08.2006, autor: KOK, kategorie: Rezidence Lehovec

Proti vydanému územnímu rozhodnutí „rekonstrukce domu služeb Lehovec“ podána žaloba

Proti rozhodnutí Magistrátu hlavního města Prahy ze dne 12.6.2006, kterým byla zamítnuta všechna odvolání proti územnímu rozhodnutí pro stavbu "Dům služeb Lehovec - stavební úprava na byty a kanceláře" byla podána žaloba k Městskému soudu v Praze.

Současně s žalobou bylo navrženo, přiznání odkladného účinku žaloby, tak aby výkon napadeného rozhodnutí byl odložen s poukazem na to, že žalované rozhodnutí je možno ihned vykonat, může být povolení stavby provedeno dříve (a stavba může být následně zahájena a dokončena dříve) než soud vynese rozsudek ve věci. Je zjevné, že zúčastněné orgány i investor účelově usilují s nejvyšším možným urychlením realizovat stavební řízení a zahájit stavbu, která bude znamenat nevratný zásah do prostředí i do práv účastníků řízení.

V žalobě bylo podáno 7 žalobních důvodů (nepřezkoumatelnost, rozpor s územním plánem, Rozpor s urbanisticko architektonickými požadavky na výstavbu, zásah do krajinného rázu, rozpor s dalšími obecnými požadavky na výstavbu, nedání účastníkům možnost seznámit se podklady pro rozhodnutí a jejich zmatečnost a rozpor s požadavky právních předpisů na ochranu životního prostředí a pohody bydlení).

Ke stažení: rezidence_lehovec_zaloba-1.rtf, 103 kB

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011