Hlavní menu:

29.04.2009, autor: KOK, kategorie: Golf Resort

Podpořte klánovický les!!

Dne 4.5.2009 od 16:45 se koná další demonstrace s cílem zabránit komerčním zásahům do Klánovického lesa.

PROGRAM
Sraz na Klánovickém nádraží v 16:45, odkud vyjde protestní průvod směrem ke Obecnímu úřadu, kde chceme zastupitele upozornit, že byli zvoleni s vidinou zachování nedotčeného Klánovického lesa a vyzvat je k dodržování tohoto jejich závazku. Pokud by tak nečinili, my jako občané budeme žádat referendum, které jednou provždy rozhodne o budoucím využití našeho nádherného lesa.
Jako zpestření programu hlavně pro mladou generaci přibližně v 17:30 vypukne v prostoru za základní školou, u tělocvičny netradiční divadelní představení pořádané za podpory Hell.cz.

O CO JDE
Klánovický les je poslední rozsáhlou původní lesní plochou na území hl.města Prahy, a golfovému hřišti by padla za oběť téměř celá její západní část. Na území se kromě vzácných mokřadů a několika druhů chráněných živočichů nachází (nejspíše z těchto důvodů) evropsky chráněná lokalita Natura 2000 a rovněž přírodní park Klánovice – Čihadla.

Investor v současné době chce vybudovat 9ti jamkové hřiště, kterému by padlo za oběť přes 8,5 ha stromů (z této plochy se 3 ha nalézají v ploše Natury 2000 a 5 ha v ploše přírodní rezervace Klánovický les). Ovšem jeho chování je natolik pochybné, že se stal nedůvěryhodným a nikde nejsou záruky že by hřiště nechtěl rozšířit, případně připojit z pohledu lesa nežádoucí objekty jako parkoviště, residenční objekty… Takovýmto nežádoucím objektem se tím pádem stává i golfové hřiště. Kdo z vás viděl neoplocené golfové hřiště? Nebo si myslíme že by na greenech nechali procházet třeba divoká prasátka?

Petice s 23 000 podpisů lidí z celé Prahy nebyla dostatečně silným hlasem pro změnu územního plánu na lesní porost, který by neumožňoval zásahy do areálu. V roce 2007 jsme ústy 600 lidí shromážděných na Mariánském náměstí v Praze žádali pana Béma o to, aby se ke Klánovickému lesu choval podle svých plánů na budování pásu zeleně kolem prahy s cílem zkulturnit život na periferiích a zmírnit dopad znečištění životního ovzduší na území hl.m.Prahy.
V roce 2008 jsme vedli průvod od Masarykova nádraží k ministerstvu zemědělství s cílem přimět pana Gandaloviče, aby si lépe dohlédl na to jak Lesy ČR spravují cenný státní majetek v podobě přírodního parku Klánovice… Odpovědí nám bylo ticho a lhostejnost. My se ale umlčet nenecháme a budeme dále usilovat o to aby příroda byla ctěna jako jedna z nejvyšších hodnot moderní doby.

Odkazy.
Újezdský strom o.s. http://ujezdskystrom.info/
Občanské sdružení za klánovický les http://www.klanovicky-les.cz/

SPOJENÍ
Nejpozdější spoje z centra Prahy tak, abyste stihli začátek celé akce jsou:
vlakem 16:15 z Masarykova nádraží do zastávky Praha Klánovice (příjezd 16:39)
autobusem 261 v 16:24 z Černého mostu do zastávky Smiřická (příjezd 16:44)
autobusem 303 v 16:25 tamtéž (příjezd cca 16:53)

» Přejít na článek Podpořte klánovický les!! na webu http://ujezdskystrom.info/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011