Hlavní menu:

19.07.2005, kategorie: Broumarská Sever - Jih

Zveřejňování informací v Listech prahy 14 - občané (ne)přátelé radnice?

Od minulého roku je intenzivně připravován na Praze 14 projekt "Obytný soubor Broumarská - sever + jih". Jeden z členů OS Kyjský občanský klub napsal o tomto projektu článek, který byl zaslán 13.4.2005 redakci listů Prahy 14. Článek nebyl přijat k otištění do květnového čísla pro údajný nedostatek místa. Při návštěvě starosty, Ing. Miroslava Froňka, starosta přislíbil, že bude možné otisknout článek v prázdninovém dvojčísle 7/8 Listů Prahy 14. Článek byl opět, s drobnými úpravami, 13. června 2005 zaslán redakci listů Prahy 14 k otištění.

Před redakční uzávěrkou však bylo redakcí Listů Prahy 14 oznámeno, že celý článek bude redakčně zkrácen a doplněn komentářem redakce a vyjádřením odborného útvaru ÚMČ Praha 14. Původní text článku byl zkrácen zhruba o tři čtvrtiny, takže došlo k narušeni stavby celého textu i oslabeni argumentace a komentář zabírá více než 2/3 plochy.

Za této situace, po přečtení nabízené verze, občanské sdružení odmítlo zkrácené a komentované zveřejnění a požadovali jsme otištění plného znění, tak jak byl článek zaslán.

Není to první případ odmítnutí zveřejnění článku zaslaného občanským sdružením z Prahy 14. Otázkou tedy je, proč se občané Prahy 14 nemají dovědět o připravované stavbě, která je umístěna na veřejném pozemku a je připravována z veřejných prostředků? Čí jsou tedy vlastně listy Prahy 14?
Původní znění článku zpracovaného Kyjským občanským klubem je v příloze.

Ke stažení: Listy Prahy 14, 42 kB

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011