Hlavní menu:

01.10.2011, autor: Český Domov, NAŠE PRAHA 9 30.9.2011, kategorie: Vysočanská radiála

Vysočanská radiála by měla být zprovozněna koncem roku

Vysočanská radiála by měla být zprovozněna koncem roku

Prakticky po celé délce Vysočanské radiály se v současné době provádějí dokončovací práce. Po několika letech vše nasvědčuje tomu, že první motoristé by se po ní mohli projet ještě letos.

Vysočanská radiála, jejíž výstavba vyjde na 2,5 miliardy korun, je dlouhá včetně ramen mimoúrovňových křižovatek 5,5 kilometrů. Nyní se na ní dokončují povrchy a přeložka vysokotlakého plynovodu, provádí se odvodnění, instaluje dopravní značení, osvětlení a sadová úprava. „Všechno úsilí investora i zhotovitele stavby směřuje k zprovoznění radiály v termínu závěr roku 2011," sdělila časopisu Naše Praha 9 mluvčí pražského magistrátu Tereza Krásenská.

Vysočanská radiála podle ní bude zjevně ve východním sektoru města hrát důležitou roli z hlediska vlivu na životní prostředí. Díky ní dojde k vyloučení průjezdné dopravy z dnes již přetížené Chlumecké ulice mezi obytnými lokalitami Černý Most, Kyje - Hutě, sídliště Lehovec či Hloubětín. Zároveň jako kapacitní komunikace dálničního typu bude sloužit pro odlehčení dopravy na Štěrboholské radiále, Městský okruhu či Průmyslový polookruhu.

Výstavba byla zahájena na přelomu let 2006 a 2007 a dokončena měla být původně za 30 měsíců. „Po více než čtyři roky se nedařilo majetkoprávně vypořádat s vlastníkem dvou pozemků. Dalším problémem byla přeložka vysokotlakého plynovodu, opět kvůli jednomu soukromému vlastníku pozemku," uvedla Tereza Krásenská. Na realizovaný úsek radiály mezi ulicí Kbelskou a Horními Počernicemi by měl v budoucnu navazovat druhý úsek Kbelská - Balabenka, pro který jsou již dnes založeny objekty v mimoúrovňové křižovatce Kbelská.

Zdroj: Český Domov, NAŠE PRAHA 9 30.9.2011

http://www.ceskydomov.cz/praha-9/clanek/vysocanska-radiala-by-mela-byt-zprovoznena-koncem-roku

» Přejít na článek Vysočanská radiála by měla být zprovozněna koncem roku na webu http://www.ceskydomov.cz/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011