Hlavní menu:

12.12.2020, autor: Časopis Devítka 12/2020, kategorie: Doprava - Kyje nad rybníkem

Vysočanská cyklostezka až do Prahy 14

„Podařilo se nám získat finanční prostředky od hl. m. Prahy na dokončení cyklostezky A26. Zatímco její německá jmenovkyně (dálnice A26) prochází Dolním Saskem a končí v Hamburku, naše A26 prochází podél Rokytky a bude končit na hranici se sousední Prahou 14,“ zažertoval o dobré zprávě pro cyklisty místostarosta MČ Praha 9 a zároveň zastupitel hl. m. Prahy Tomáš Portlík.

Dvacet milionů korun je určeno na dva nové úseky smíšené cyklostezky Hrdlořezy I. a II. etapa. Jeden úsek vede od Hořejšího rybníka podél meandrů po mostek v ulici Pod Smetankou - Hrdlořezská a druhý od mostku po staré panelové cestě až k hranicím s městskou částí Praha 14-Kyje.

V listopadu se pracovalo na úpravě panelového úseku cyklostezky, a pokud počasí dovolí, začne se ještě nyní realizovat i část cyklostezky od Hořejšího rybníka. Celý nový úsek by měl být otevřen s novou cyklistickou sezonou.

„Cyklostezka A26 může být vzorem toho, jak má vypadat bezpečná cyklodoprava 21. Století ve městě. Stačí se podívat na mimoúrovňové křížení silnice a cyklostezky na hranici s Prahou 8,“ dodává radní pro dopravu MČ Praha 9 Tomáš Holeček.

Celá trasa cyklostezky v Praze 9 navíc vede kolem nových parků Pod Lávkou, Zahrádky až k hrdlořezským meandrům a dále podél upraveného koryta říčky Rokytka.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011