Hlavní menu:

10.07.2010, autor: KOK, kategorie: Komunitní plánování

Výsledky ankety „10 PROBLÉMŮ naší MČ“

Výsledky ankety „10 PROBLÉMŮ naší MČ“

Výsledky ankety vypsané v červnu 2010 městskou částí Praha 14 s názvem: „10 PROBLÉMŮ naší MČ. Už víme, jaké jsou. Souhlasíte s nimi?“ jsou zveřejněny.

Anketa proběhla na základě výstupů z Fóra Zdravé městské části, kde byly přítomnými definovány podle nich největší problémy na naší MČ (celkem 14 problémů). Tyto problémy byly dále ověřeny anketou mezi občany MČ.

Anketa proběhla mezi 15. – 30. 6.2010 a jádro respondentů tvořili rodiče žáků mateřských a základních škol, dále členové a klienti neziskových organizací působících na našem území, nájemníci bytů ve správě MČ Praha 14, návštěvníci webu a úřadu MČ. Každý občan si mohl vybrat 2 z definovaných problémů nebo mohl vypsat i jeden vlastní, který v nabízeném seznamu nenalezl.

Ankety se zúčastnilo 1654 osob, což činí více než 4 % obyvatel MČ Praha 14. Platných lístků bylo 1373. Z výsledků je patrné, že nejvíce občany trápí problematika dětských a dalších hřišť, odpočinkových a rekreačních ploch včetně zeleně, dále kriminalita (zejména v sídlištních oblastech), problematika přestupků (např. pohazování odpadků, neuklízení po svých psech, vandalismus aj.), velký počet občanů vyjádřilo přání na zřízení koupaliště na našem území.

Zastavení prodeje pozemků v Broumarské ulici obsadilo z vybraných problémů poslední, 10. místo s 49 hlasy.

Vadou na kráse a organizaci celé ankety je například to, že někteří občané dostali informace do poštovní schránky o anketě velice pozdě a nemohli se jí zúčastnit.

Na diskusním fóru tento jev kritizovala jedna z občanek MČ:

Dobrý den,

Bydlíme v Hostavicích a anketní lístek 10 problémů naší MČ jsme dostali do schránky 30.6.2010, ankety jsem se tudíž stejně jako většina lidí v okolí nestihli zúčastnit (uzávěrka ankety 30.6). Příště prosím o lepší organizaci, aby vynaložené prostředky na tisk a roznášku podobných anket byly lépe zúročeny.



S pozdravem,

Lenka Hrdá

Blíže viz vyhodnocení ankety na www stránkách MČ P14 a podrobné vyhodnocení ankety.

http://www.praha14.cz/info/projekt_p14_zdrava_mc_plan.html

http://www.praha14.cz/info/project_p14_pom/anketa_10_problemu_celk_vysl.doc

» Přejít na článek Výsledky ankety „10 PROBLÉMŮ naší MČ“ na webu http://www.praha14.cz/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011