Hlavní menu:

14.10.2010, autor: KOK, kategorie: Novinky - Praha 14

Volit či nevolit?

Nejít k volbám a nevolit je jistě racionální a jednoduché řešení.

Takovým rozhodnutím se ale vzdáváte možnosti ovlivnit složení politické reprezentace naší městské části na další 4 roky. Že je váš hlas slabý? Hlas jednoho voliče je určitě slabý, ale hlasy mnoha voličů již něco svedou.

Jak tedy vybírat kandidáty, pokud se rozhodnete jít k volbám? Především volte ty, které budete moci bezprostředně kontrolovat. Volme ty, které znáte a o kterých víte, že naši městskou část povedou dobře a že jim nepůjde pouze o vlastní prospěch, kariéru ve straně a startovací pozici do vyšší politiky. Volte ty, kteří se v minulém období osvědčili. Volte podle osobností, nikoli podle stran!

Rozhodně se nenechme ovlivňovat předvolebními reklamami a postupujte na základě svých zkušeností. Pamatujme na to, že předvolební kampaň v tomto systému je tu proto, aby manipulovala, aby se slíbilo cokoli, aby se vyráběly iluze a podmíněné reflexy. Na billboardech se objevují často známé tváře, které se s drzostí sobě vlastní snaží prodloužit si své vládnutí.

Určitě bude moudré váhat nad volbou stran vládní koalice, a to z principu, v zájmu jisté protiváhy místní politiky vůči vládě a vysoké politice.

Jestliže chceme změnu, jestliže naléhavě potřebujeme změnu, můžeme ji přinést jen my sami. Jen aktivní občané mohou změnit svět, který počítá s jejich pasivitou a ovladatelností.

Přejeme vám v následujících dnech rozhodnost a dobrou volbu, se kterou budete příští 4 roky spokojeni.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011