Hlavní menu:

27.11.2010, autor: KOK, kategorie: Kontejnerové překladiště Malešice

Veřejné projednání vybraných změn vlny 07 územního plánu

Veřejné projednání vybraných změn vlny 07 územního plánu

V pondělí 29. listopadu od 9 hodin se ve velkém sále pražského magistrátu uskuteční veřejné projednání vybraných změn územního plány tzv. vlny 07. Jedná se o změny, u nichž byl zpracován tzv. koncept, neboť je u nich pravděpodobný negativní vliv na životní prostředí.

Veřejné projednání je posledním krokem předtím, než o změnách připravených minulým vedením magistrátu, bude rozhodovat nové zastupitelstvo. Veřejné projednání je také poslední možností, kdy může veřejnost podat připomínky k předloženým změnám.

Mezi navrženými změnami je zejména 8 návrhů na výstavbu satelitních městeček nebo nových čtvrtí na orné půdě, součástí balíku změn je také území pro stavbu tzv. Vysočanské radiály. Změny se týkají těchto městských částí: Benice, Královice, Nebušice, Petrovice, Praha 8, Praha 9, Praha 12, Praha 19 a Praha 22.

Na Praze 14 se jedná především o změnu č. Z 1891 na rozšíření kontejnerového překladiště v Hloubětíně (rozsah 32711,7 m2). Změna č. Z 1891/07 navrhuje rozšíření plochy kontejnerového překladiště (DZ1) o část plochy zahradnictví (PZA) na západ od komunikace Průmyslová. Zásadním problémem je nárůst objemu silniční dopravy, která by využívaly stávající komunikační síť procházející bezprostředně obytnou zástavbou Hloubětína, Kyjí i Hostavic a která by se projevila nárůstem imisní i hlukové zátěže území, kde jsou již dnes imisní a hlukové zátěže překročeny. Kontejnerové překladiště nepatří do zástavby města, ale mimo zástavbu.

Dále se jedná o změnu č. Z 1918 k vedení nové trasy Vysočanské radiály v úseku Kbelská – Balabenka. Problémem je, že trasa je vedena převážně raženými tunely, přesto bude mít na obyvatele významný vliv (odvětrání tunelů, nárůst automobilové dopravy u povrchových úseků (např. na křižovatce Balabenka nebo při obytné zástavbě v ul. Ke Klíčovu)). Rozsah 76238,5 m2.

Více informací o jednotlivých záměrech najdete zde:

http://www.mestaprozivot.arnika.org/zmeny-s-konceptem

» Přejít na článek Veřejné projednání vybraných změn vlny 07 územního plánu na webu http://www.mestaprozivot.arnika.org/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011