Hlavní menu:

25.09.2009, autor: KOK, kategorie: Životní prostředí

V Libni byl otevřen nový úsek cyklostezky

V pátek 25.9.2009 byla zprovozněna Etapa E, úsek U Rokytky – Čuprova, která je součástí cyklistické trasy A26 Libeň – Horní Počernice. Tato trasa propojuje okraj Prahy v Dolních Počernicích a okolí s páteřní trasou A2 (Zámky – Zbraslav) a centrem.

Cyklisté v hlavním městě tak mohou být o něco spokojenější, protože v pátek 25.9.2009 byl otevřen 654 metrů dlouhý úsek cyklostezky A26, který vede podél Rokytky v Libni, přes Prahu 14 až do Dolních Počernic. Cyklisté tak získali další souvislý pás cyklostezky šířky 2,5 až 4,5 metru a způsob, jak se dostat pohodlně a bezpečně do města. Navíc se cyklisté po překonání dvou křižovatek se dostanou na cyklostezku A2 a dojedou tak bez potíží až do centra.

Pokračování této cyklostezky bude ve Vysočanech po tělesu bývalé vlečky od Frejovy ulice přes Poděbradskou ulici (bývalý železniční most vlečky) až k Hořejšímu rybníku v Hloubětíně. Úsek od Hořejšího rybníka až po Frejovu ulici je již hotov. Hotov je také nový most přes Ocelářskou ulici a zrekonstruován je most přes Frejovu ulici.

» Přejít na článek V Libni byl otevřen nový úsek cyklostezky na webu http://prazsky.denik.cz/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011