Hlavní menu:

24.01.2012, autor: Pražský deník 24.1.2012, kategorie: Zajímavosti z tisku

V Horních Počernicích opozice odvolala vedení a radu obce

V Horních Počernicích opozice odvolala vedení a radu obce

Opoziční zastupitelé Horních Počernic se postavili proti současnému vedení radnice a na pondělním jednání zastupitelstva ho nadpoloviční většinou hlasů odvolali, a to včetně radních. Současně zvolili nové zástupce ze svých řad. Důvodem prý byly obavy o další chod obce, v jejímž čele po volbách v roce 2010 stanula starostka Hana Moravcová (za Šanci pro Počernice). Moravcová změny odmítá, považuje je za neplatné.

Podle ní byla volba nemorální a porušila základní demokratické principy a české zákony. „Vedení obce včetně rady pracuje dál ve stávajícím složení,“ uvedla na webu obce Moravcová.

Ivan Liška, který se podle pondělního rozhodnutí zastupitelů stal novým starostou, sdělil, že se v chodu obce vyskytly problémy, vládnoucí Šance pro Počernice totiž ztratila většinový podíl hlasů, a tedy schopnost prosazovat své cíle. Členové opozičního hnutí Nezávislé Horní Počernice se podle Lišky sice několikrát pokusili jednat o vyřešení této situace, ale ze strany Šance pro Počernice nebyli vyslyšeni. Doplnil, že obavy o další chod obce spolu s Nezávislými Horními Počernicemi sdíleli i zastupitelé za ČSSD a další strany.

„Proto se 23. ledna sešla na řádně svolaném setkání Zastupitelstva Městské části Praha 20 nadpoloviční většina zastupitelů (14 z 25) a rozhodla o odvolání dosavadního vedení obce a zvolila nové vedení ve složení Ivan Liška (starosta), Tomáš Kádner (místostarosta), Vilém Čáp (místostarosta), Jan Kotouč, Zuzana Foglarová a Petr Měšťan (členové rady),“ napsal v prohlášení Liška (za Nezávislé Horní Počernice).

S tímto výkladem ale nesouhlasí Moravcová. Uvedla, že zastupitelstvo skutečně mělo v pondělí jednat, ale řada zastupitelů se omluvila, proto ho zrušila a přesunula na nejbližší možný termín. „Skupina opozičních zastupitelů z ČSSD, KSČM, ODS a hnutí Nezávislé Horní Počernice toto rozhodnutí neakceptovala a na svém vlastním soukromém zasedání odvolala stávající vedení radnice a zvolilo nové,“ uvedla starostka. (čtk)

Zdroj: Pražský deník 24.1.2012

http://prazsky.denik.cz/kratce_region/1006634.html

» Přejít na článek V Horních Počernicích opozice odvolala vedení a radu obce na webu http://prazsky.denik.cz/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011