Hlavní menu:

05.06.2013, autor: Časopis ČTRNÁCTKA č. 6/2013 , kategorie: Zajímavosti z tisku

ÚŘEDNICE PRAHY 14 ŠLÁPLY DO PEDÁLŮ

ÚŘEDNICE PRAHY 14 ŠLÁPLY DO PEDÁLŮ

Do akce do práce na kole se zapojily tři cyklistky – najely skoro 350 km. Poslední květnový den končí celostátní soutěž Do práce na kole, která probíhá v 11 městech, včetně Prahy. Hlavním organizátorem je sdružení Auto*Mat, se kterým spolupracuje řada lokálních partnerů. Auto*Mat je pražská iniciativa, která podporuje veřejnou, pěší a cyklistickou dopravu i rozumné používání aut. Záštitu nad akcí převzal dnes již bývalý primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda.

Do této aktivity se nemohla nezapojit i radnice MČ Praha 14. Pozice vůdce zdejšího úřednického pelotonu se ujala předsedkyně výboru pro výchovu a vzdělávání a místní agendy 21 Ilona Picková ze Strany zelených (na snímku), která převzala roli týmové koordinátory akce pro své družstvo. „Nemáme ambice v soutěži zvítězit, chceme kolegům ukázat, že

to jde. Já sama to mám do práce zhruba kilometr, takže velký výsledek neudělám,“ připouští súsměvem Ilona Picková. Podle Pickové jsou na Úřadu mnohem zdatnější sportovkyně – cyklistky. Třeba architektka Tereza Klímová z Oddělení územního rozvoje ve 28 jízdách do práce našlapala více než 250 km, Jana Bašná z Odboru ekonomiky jela do práce na kole 12x a ujela celkem zhruba 60 km a Ilona Picková si za 28 jízd připsala 28 km. Do pátku pochopitelně číslo na tachometrech všech tří účastnic vzroste o další kilometry. „Právě na krátké vzdálenosti je kolo tím nejlepším dopravním prostředkem,“ doplňuje Picková a vyzývá, „pokud to máte do práce blízko, nechejte auto v garáži, sedněte na kolo a jeďte!“

Není překvapením, že v průběžných výsledcích figurují na prvních místech žebříčku akce Do práce na kole zástupci silněji sportovně zaměřených institucí – v soutěži družstev patří přední místa skupině Bratři v triku (z firmy Hudy sport) a Kdo nešlape s námi, šlape proti nám (z Aquasoftu, s.r.o.), kterým konkurují pouze zaměstnanci (že by manažeři?) Komerční banky, a.s., kteří závodí v dresu Armstrongova svědomí.

Vůbec účast zástupců státních institucí je v této cyklistické soutěži velice vzácná. Proto je příjemné vědět, že našim závodnicím z Úřadu MČ Praha 14 registrovaným v týmu Čtrnáctka šlape zdaleka nepatří závěr výsledkové listiny.

» Přejít na článek ÚŘEDNICE PRAHY 14 ŠLÁPLY DO PEDÁLŮ na webu http://www.praha14.cz/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011