Hlavní menu:

07.11.2011, autor: KOK, kategorie: Novinky - Praha 14

Svatomartinské trhy na Rajské zahradě 11.11.

Svatomartinské trhy na Rajské zahradě 11.11.

Městská část Praha 14 a o.s. Pod Platany zvou všechny na první Svatomartinské trhy, které se konají v pátek 11.11. od 11.00 hod. na tradičním místě konání trhů - před stanicí metra Rajská Zahrada. Přijďte i Vy ochutnat a nakupovat. Bude opravdu z čeho vybírat. V nabídce jsou mladá vína, pečené husy, sýry mnoha druhů a také sladké koláčky. A možná přijede i Martin na bílém koni.

Jedenáctý listopadový den přijíždí nejen Martin na bílém koni ale máme tu také první víno roku – Svatomartinské víno. Svatomartinské víno má dlouhou tradici a oznamovalo konec sklizně a završení vinařského roku. Jedná se o vína svěží a ovocitá, která sice zrála pouhých několik týdnů, ale za tuto dobu už stačila získat svůj osobitý charakter. Aby mohlo nést víno značku Svatomartinské, musí být vyrobeno z hroznů odrůd Müller Thurgau, Veltlínské červené rané, Muškát moravský (bílá vína) nebo Modrý Portugal a Svatovavřinecké (růžová a červená vína) na území České republiky a projít hodnocením nezávislé komise. Komise naslepo posuzuje standardním stobodovým systémem vlastnosti vína, jakými jsou vzhled (čirost a barva), vůně (intenzita, čistota, harmonie), chuť (intenzita, čistota, harmonie, perzistence) a celkový dojem z vína.

Od pátku půjde na český trh kolem dvou milionů lahví Svatomartinských vín. Je to asi o 400 tisíc více než loni. Tento rok můžete ochutnat a zakoupit tato vína také na tradičním místě konání farmářských trhů - před stanicí metra Rajská Zahrada. Svatomartinské trhy se konají v pátek 11.11. od 11.00 hod.

» Přejít na článek Svatomartinské trhy na Rajské zahradě 11.11. na webu http://www.praha14.cz/.

Ke stažení: martinsky_trh_rajska_zahrada-2.jpg, 340 kB

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011