Hlavní menu:

01.06.2012, autor: KOK, kategorie: Zajímavosti z tisku

Slavné pražské vily

Od 11. 4. do 8. 6. 2012 se v Infocentru rozvoje hl. m. Prahy koná výstava nazvaná „Slavné pražské vily". Výstava představuje 19 nejzajímavějších pražských architektonických děl určených pro rodinné bydlení - objektů, na nichž se nejrychleji a nejpřesvědčivěji krystalizovala nová podoba architektonických stylů a směrů.

Devatenáct vil představuje úzký výběr z publikace Slavné pražské vily, která obsahuje dokumentaci celkem 63 objektů. Na počátku časové řady jsou smíchovské usedlosti Portheimka a Bertramka vystavěné v 18 století, na konci pak vily z 21. století. Na výstavu byly vybrány stavby slavných architektů, např. Jan Koula, Otakar Novotný, Ladislav Machoň, Vládo Milunié, Emil Přikryl. Významná jsou také jména některých stavebníků: nakladatel Jan Otto, režisérka Věra Chytilová a bratři Čapkové.

Základ expozice tvoří panely s obrazovou dokumentací (dobové i současné fotografie vil a jejich interiérů, portréty architektů atd.) a komentářem.

Výstava je součástí rozsáhlého projektu Slavné vily ČR a byla připravena ve spolupráci s uměleckou agenturou Foibos.

INFOCENTRUM rozvoje hlavního města Prahy Jungmannova 29, 110 00 Praha l, pasáž Škodová paláce (Magistrát hl. m. Prahy, vchod též z Charvátovy ulice). Vstup zdarma, otevřeno po-čt 8-18 hod. pá 8-16 hod.

http://www.urm.cz/cs/infocentrum

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011