Hlavní menu:

20.05.2008, kategorie: Rezidence Lehovec

SVG development začal na Lehovci bourat bez stavebního povolení

SVG development začal na Lehovci bourat bez stavebního povolení Společnost SVG development (vlastník nemovitosti), která začala v objektu bývalého domu služeb Lehovec bourat, zatím nemá stavební povolení.

Na pozemku parc. č. 2684 v objektu bývalého Domu služeb na Lehovci (vlastník SVG Development s.r.o. byly zahájeny dne 13.5.2008 demoliční práce v objektu, ve kterém se vyskytuje nebezpečný stavebním a stavební odpad. Bourací práce provádí společnost DEMOLICE Co. s.r.o., která byla do obchodního rejstříku zapsána 2.4.2008. Společnost DEMOLICE Co. s.r.o. nedodržuje stanovené pracovní doby a začíná s hlučnými pracemi (např. práce bagru a nakládání suti) před stanovenou dobou.

Na podzim roku 2006 byla provedena analýza odebraných vzorků materiálů v tomto objektu a tato analýza potvrdila, že v odpadu jsou přítomné stavební a izolační materiály s obsahem azbestu. Jednalo se zejména o zbytky izolačních interiérových desek obsahujících azbest. Na základě výzvy OVD MČ P14 provedl předchozí majitel objektu pouze neodborné vyčistění objektu od suti a hrubých částí (odpad nakládal do kontejnerů lopatami). Částice azbestu spolu s prachem na této stavbě zůstaly a dále se zde vyskytují i dosud neuvolněné části stavby, které obsahující azbest.

Vzhledem k přítomnosti azbestu se jedná manipulaci s nebezpečným odpadem a o skládku nebezpečného odpadu, která není nijak zabezpečena a ovlivňuje životní prostředí i zdraví občanů, kteří žijí v okolí této skládky nebezpečného odpadu.

Na základě ústního upozornění, na zahájení udržovacích prací, na OVD Praha 14 dne 14.5.2008, už v dopoledních hodinách zástupce firmy provádějící tyto práce roznášel písemné upozornění na zahájení prací od 15.5.2008. Práce však byly zjevně zahájeny již 13.5.2008 a pracovníci dodavatele pracují bez potřebných hygienických ochranných pomůcek, nedodržují technologické postupy platné pro práci s nebezpečným stavebním a demoličním odpadem a není řádně zabezpečen prostor a celá stavba a dochází tak další kontaminaci životního prostředí v širším okolí této stavby.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011