Hlavní menu:

30.06.2016, kategorie: PF 2018 - Kyjský občanský Klub

Opravy komunikací nad Kyjským rybníkem

Oprava vodovodů a komunikací v dotčených ulicích měla skončit letos v létě, práce se však bohužel protáhnou.

Oprava vodovodů a komunikací v dotčených ulicích měla skončit letos v létě, práce se však bohužel protáhnou. Důvodem je především pozdní reakce Pražské energetiky (PRE), která – přestože všechny potřebné informace měla včas -, až poměrně krátce před letními prázdninami uvedla, že se k akci připojí a že pravděpodobně od října 2016 začne v lokalitě měnit vlastní sítě.

Na rekonstrukce vodovodů, dalších sítí a komunikací jsou navázány i opravy chodníků. Ty budou, minimálně z části financovány z rozpočtu Prahy 14. Rozsah této investice městská část stanoví až podle finální dohody s Pražskou energetikou, která povrchy jí opětovně rozkopaných komunikací pochopitelně obnoví na vlastní náklady.

Od jara 2016 do současnosti PVS dosud vyměnila potrubí a opravila cesty, včetně chodníků v ulicích Vranovská a v části Sklenské a Hejtmanské. Nyní pracuje v Želivské a v Černičné. „Chodníky bude kromě těchto nedokončených úseků, do čehož počítám i nájezd ve Vranovské, třeba dokončit ještě v Metujské. Informace o tom, kdo bude ve finále realizátorem těchto oprav, o časovém horizontu rekonstrukcí ani o jejich finanční náročnosti však v tuto chvíli s ohledem na pokračující jednání s PRE bohužel nedokážeme poskytnout. Prosím obyvatele, aby byli trpěliví. Městská část dělá, co může, aby realizaci oprav uspíšila,“ uvedla místostarostka Ing. Ilona Picková, která má dopravu v MČ ve své gesci.

Vedle oprav komunikací a chodníků se také na některých místech předběžně počítá s realizací zpomalovacích opatření, která pomohou zajistit dodržování povolené třicetikilometrové rychlosti. Městská část jedná rovněž se správcem veřejného osvětlení – společností Eltodo -, aby na místech, kde to bude možné, vyměnila stávající kryty na stojanech pouličních lamp za užší. Zkomfortní se tak pohyb chodců po chodnících.

» Přejít na článek Opravy komunikací nad Kyjským rybníkem na webu https://www.praha14.cz/zivot-na-praze-14/.


© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011