Hlavní menu:

23.07.2010, autor: KOK, kategorie: Broumarská Sever - Jih

Opakovaně zveřejněn záměr na prodej pozemků při Broumarské ulici

Opakovaně zveřejněn záměr na prodej pozemků při Broumarské ulici

Na úřední desce zveřejnila městská část Praha 14 opakovaně záměr na prodej pozemků při ulici Broumarská. Jedná se o pozemky o celkové výměře 51 679 m2 v katastrální území Kyje. Lukrativní pozemky u Kyjského rybníka v ústí Rokytky (okolo Broumarské ulice) byly již několikrát nabízeny k prodeji a zatím nebyly zatím prodány.

Několikrát prodej neschválilo zastupitelstvo a při posledním zveřejnění záměru na prodej pozemků v červnu tohoto roku se žádný vážný zájemce nepřihlásil.

Místo hledání využití těchto ploch pro rekreaci a zeleň se Radnice Prahy 14, přes protesty občanů, dlouhodobě snaží prodat pozemky okolo Broumarské ulice k masivní zástavbě v této cenné lokalitě na břehu Kyjského rybníka a u historického jádra obce a kostela sv. Bartoloměje. Snahou je to stihnout ještě do konce funkčního období tohoto zastupitelstva před podzimními volbami.

Prodat či neprodat? Zastavět, či nezastavět pozemky v Kyjích? Je potřebné, aby zastupitelé pečlivě a zodpovědně zvažovali každý krok, který hrozí nevratně proměnit podobu obce a zhoršit její životní prostředí. Při posuzování skutečných potřeb a priorit obce by měl být brán větší ohled na mínění občanů, kteří jsou mnohdy rozčarováni změnami a necitlivými stavebními zásahy v naší Městské části.

» Přejít na článek Opakovaně zveřejněn záměr na prodej pozemků při Broumarské ulici na webu http://www.praha14.cz/.

Ke stažení: mcp14_broumarska_prodej_230710.doc, 27 kB;
;

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011