Hlavní menu:

05.10.2009, autor: KOK, kategorie: Metropolitní plán

Nový územní plán je před dokončením a bude zveřejněn

Nový územní plán je před dokončením a bude zveřejněn

Na zasedání Výboru územního rozvoje zastupitelstva hl.m.Prahy radní Martin Langmajer uvedl, že projednání konceptu nového ÚP hl.m.Prahy bude zveřejněno 15.října 2009 a termín zahájení veřejného projednání konceptu nového ÚP hl.m.Prahy je plánován začátkem listopadu 2009. Mnoho občanů se tak může dozvědět, zda se v okolí jejich bydliště bude stavět silnice, obytný dům či továrna, nebo zde vznikne úplně nový park.

Do návrhu konceptu územního plánu budou moci všichni zájemci nahlédnout na Útvaru rozvoje hlavního města Prahy ve Vyšehradské ulici nebo v informačním centru budovy magistrátu v Jungmannově ulici. Vystaven by měl být i na internetu. Koncept územního plánu dostanou také všechny městské části a záleží na nich, jakým způsobem je občanům zpřístupní.

Útvar rozvoje hlavního města Prahy, který je zpracovatelem územního plánu, chystá také dvě veřejně přístupné přednášky, na kterých koncept územního plánu představí. Následovat musí také veřejné projednání konceptu územního plánu.

Do poloviny listopadu pak budou moci zájemci podávat ke konceptu územního plánu připomínky. Radní Martin Langmajer také uvedl, že se očekává značné množství připomínek a termín presentování výborům zastupitelstva hl.m.Prahy se odhaduje na únor – březen 2010. Kvůli rozsáhlé spisové agendě bude třeba najmout také i brigádníky. Magistrát se pak bude muset s jednotlivými výtkami a poznámkami Pražanů vypořádat. Buď je zamítne, nebo zapracuje. Poté bude nový plán předložen zastupitelstvu a teprve po jeho schválení bude vypracována konečná verze.

Nový územní plán zřejmě bude schválen až v roce 2011 a po jeho schválení v zastupitelstvu hl.m.Prahy bude platit minimálně dalších deset let.

» Přejít na článek Nový územní plán je před dokončením a bude zveřejněn na webu http://magistrat.praha-mesto.cz/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011