Hlavní menu:

12.01.2011, autor: KOK, kategorie: Kyjský občanský klub

Nové ulice na Černém Mostě

Nové ulice na Černém Mostě

Rada hl. m. Prahy 11.1.2011 projednala a schválila návrh na pojmenování dvaceti čtyř pražských ulic. Jedná se jak o prodloužení stávajících ulic, tak i o schválení nových názvů mimo jiné i na Černém Mostě.

Prodloužení ulice Dobrovolného

Použití stejného názvu i pro navazující komunikaci. Ulice navazuje v přímém jihozápadním směru na ulici Dobrovolného za křižovatkou s ulicí Půdovou, prochází křižovatkou s ulicí Rudolfa Holeky a slepě končí.

Rudolfa Holeky

Nová ulice vychází severozápadním směrem z ulice Dobrovolného, jihozápadně od křižovatky s Půdovou, prochází křižovatkou s Truhlářovou a slepě končí.

Gen. Rudolf Holeka, 1883 –1946, první vojenský letec české národnosti, jako letec prožil I. světovou válku, v době první Československé republiky byl činný ve vysokých funkcích vojenského letectva.

Truhlářova

Nová ulice vychází kolmo severovýchodním směrem z ulice Rudolfa Holeky severozápadně od křižovatky s ulicí Dobrovolného a slepě končí.

Plk. i.m. František Truhlář, 1917 – 1946, příslušník 311., později 312. československé perutě ve Velké Británii, dvakrát těžce zraněn, zahynul při letecké havárii.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011