Hlavní menu:

28.08.2011, autor: KOK, kategorie: Novinky - Praha 14

Nakupte si na trzích na Rajské Zahradě

Nakupte si na trzích na Rajské Zahradě

Farmářské trhy na Praze 14 začnou 31.8. 2011 v posledním srpnovém týdnu a plánován je ještě druhý termín 7.9.2011 (vždy od 10-18:30 hod.) přímo u stanice metra Rajská zahrada.

Farmářské trhy se postupně začaly pořádat téměř ve všech městských částech. Jen Praha 14 stála jaksi mimo a naši občané museli za farmářskými výrobky do Dolních Počernic nebo Klánovic a na jiná místa v Praze. To se nyní má změnit. Od středy 31.8. 2011 od 10-18:30 hod. bude radnice Prahy 14 pořádat pilotní farmářský trh na Rajské zahradě (před vstupem do stanice metra). Ve výběrovém řízení na pořádání trhu zvítězila společnost o. s. Pod Platany (IČ 22864636), které pořádá farmářské trhy na Praze 8.

Trhy v Praze-Karlíně se o prázdninách například konaly například každý druhý týden. Počátkem září se opět konají opět každý týden v sobotu. Na Karlínském náměstí najdete prodejce i pestrý program pro děti i dospělé vždy od 8.30 do 14.30 hodin.

Jedením z důležitých faktorů je také získaná dotace pro MČ Praha 14 z ministerstva životního prostředí, která umožní zahájit farmářské trhy na Praze 14.

Součástí těchto pilotních trhů bude anketa občanů, ve které se budou moci vyjádřit k periodicitě a obsahové nabídce. Na základě těchto odpovědí bude upravena doba konání a nabídka Farmářských trhů. Na tuto anketu můžete začít odpovídat již dnes a to prostřednictvím stejných otázek umístěných na webu MČ Prahy 14.

Průběh ankety naznačuje, že zájem je o nabídku čerstvého mléka, sýrů, pečiva, přírodních šťáv, domácí pečivo, ryby, sýrové speciality, kozí sýr, bio maso, vejce, apod. Budoucí zákazníci požadují záruku původu z českých farem a nepřejí si například, aby se prodávaly dárkové předměty, a vše co se netýká farmářské výroby potravin.

Obecně je největší výběr farmářských trhů je v pátek a sobotu. V pátek jsou trhy například v Dolních Počernicích, Letňanech, Holešovicích a na náměstí Republiky, v sobotu pak v Klánovicích, Čakovicích, na Proseku, na náplavce, na jiřáku či kulaťáku.

Více informací o farmářských trzích naleznete na www stránkách http://farmarsketrhy.vitalia.cz/.

Další zajímavé informace:

Desatero Státní veterinární správy k prodeji na farmářských trzích

http://www.vitalia.cz/texty/desatero-statni-veterinarni-spravy/

Definice a Kodex farmářských trhů

http://www.vitalia.cz/texty/definice-a-kodex-farmarskych-trhu/

» Přejít na článek Nakupte si na trzích na Rajské Zahradě na webu http://www.praha14.cz/.

Ke stažení: farmarske_trhy-1.jpg, 233 kB

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011