Hlavní menu:

03.02.2005, kategorie: Zajímavosti z tisku

Konec syslů v Čechách?!

Boj o pozemek v pražských Letňanech může předznamenat definitivní konec sysla v Čechách. Sysel je v naší republice takřka na vymření a jeho největší lokalita výskytu je právě na letišti v Letňanech. Žije jich tu odhadem 400. Kvůli jeho výskytu je pozemek prohlášen národní přírodní památkou a syslové si na letišti doslova lebedí.
O významu této lokality svědčí i fakt, že byla zařazena a vládou schválena do Národního seznamu lokalit chráněných Evropskou unií v rámci NATURA 2000.
Boj o pozemek s ohroženým syslem však svádí Česká konsolidační agentura, která má na něj zástavní právo, a britský investior, který koupil od společnosti 11Fite firmu ČKD Refin. 76 hektarový pozemek je prakticky bezcenný, ale realitní makléři tvrdí, že investor ví, co dělá a peníze by nevyhodil jen tak zbůhdarma. Překážkou k zúročení investice je jen sysel. Pokud by zmizel, tak už nebude důvod pozemek chránit. Sysla bohužel není možné přestěhovat do jiné lokality, kde by se ho investiční záměry nedotkly a mohl žít v klidu!

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011