Hlavní menu:

10.06.2007, kategorie: Broumarská Sever - Jih

Jak budují bydlení s pečovatelskou službou na Praze 21?

Jak budují bydlení s pečovatelskou službou na Praze 21?

V Újezdském zpravodaji č. 5/2007 (Újezdu nad Lesy - Městská část Praha 21) byl zveřejněn článek "O domu pro seniory se bude jednat v červnu" ve kterém je popisován způsob zajištění výstavby domu pro seniory, který v Újezdu nad Lesy chybí. V Praze 21 to plánují tak, že obec poskytne investorovi pozemky. Ten pak vybuduje objekt odpovídající ceně těchto pozemků a předá ho městské části, která jej bude vlastnit a také provozovat. V tomto zařízení provozovaném obcí budou klienti platit za standardní služby dotované ceny.
Na zbylých pozemcích si investor postaví budovu, kterou bude provozovat sám za tržních podmínek. Městská část dohlédne na to, aby sloužil daným účelům, tedy aby se jednalo o služby pro seniory a byl v souladu s územním plánem a architektonickou představou. Údajně díky možnosti získat finance z EU mají investoři o podobné projekty zájem.
V Praze 14 je odhadem asi tak 13% občanů nad 60 let, tedy z celkového počtu 40.000 občanů, je to poměrně velké číslo a Dům sociálních služeb Městské části Praha 14 má v současné době kapacitu 24 lůžek. Dle dalšího demografického vývoje se bude procento starších občanů dále zvyšovat. V celé Praze se procento občanů nad 60 let pohybuje okolo 20%.
Blíže viz příloha.

Ke stažení: O domu pro seniory se bude jednat v červnu, 4 kB

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011