Hlavní menu:

19.04.2009, kategorie: Životní prostředí

Informační kampaň k problematice odpadů

U příležitosti svátku Dne Země, který připadá na 22. dubna, pořádá magistrát ve spolupráci s úřady městských částí informační akce pro veřejnost nejen k problematice odpadů. V městské části Praha 14 proběhne tato akce v úterý 28.4.2009 u metra Rajská zahrada (od 10:00 do cca. 18:00).

Kampaň probíhá formou informačního stánku kde se občané mohou seznámit s názornými ukázkami sběrných nádob a svozové techniky, diskutovat o možnostech dalšího využívání vytříděného odpadu, dozvědět se jak lze správně nakládat s nebezpečnými odpady, kde je v Praze jaké chráněné území, kde získat bližší informace o životním prostředí v Praze, atd. v rámci kampaně budou probíhat i zajímavé akce a soutěže pro děti a vzdělávací programy k tématům: Obaly a odpady a domácí ekologie.

Děti se mohou těšit na nejrůznější hry a aktivity, související s obaly a odpady: životní cyklus výrobků, historie obalových materiálů, modelové třídění, doba rozkladu, nebezpečné odpady, recyklované výrobky, aj.

U stánku si občané mohou vyzvednout zdarma různé informační materiály (letáky, brožurky, ročenky aj.). Pro děti budou připraveny tištěné odpadové hry, plakáty, balónky a jiné zajímavosti.

Informační akce je připravena ve spolupráci s úřady daných městských částí, se svozovou společností Pražské služby a.s. a s dalšími partnery: Asekol, Elektrowin, Ekolamp a autorizovaná obalová společnost EKO-KOM. Kampaň zajišťuje pro Odbor ochrany prostředí MHMP základní organizace Českého svazu ochránců přírody (ČSOP) Koniklec.

 

Diskuzní fórum

Tato diskuze je uzavřena, už nelze diskutovat.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Tato diskuze je uzavřena, už nelze diskutovat.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011