Hlavní menu:

02.06.2012, autor: KOK, kategorie: Zajímavosti z tisku

Golf v Klánovickém lese - Nedej se

Záměr výstavby golfového hřiště v Klánovickém lese je znovu na stole. Před třemi lety byl hodnocen v procesu EIA, ale v klíčové fází, před závěrečným posouzením, investor proces náhle ukončil. Tehdy k záměru přišlo nad tisíc vyjádření, nesouhlasila AOPK, zásadní připomínky měl ministerský odbor zvlášť chráněných částí přírody a mnoho dalších institucí i obyvatel bylo proti.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095913550-nedej-se/212562248420017/video/

Dne 21.02.2012 bylo zahájeno nové řízení EIA PHA806 záměru „Výstavba (obnova) golfového hřiště Praha - Klánovice (únor 2012)". Navrženým záměrem je vybudování cvičné plochy (driving range) a golfového hřiště o 18 jamkách (ve variantě č. 1), resp. hřiště o 9 jamkách (ve variantě 2a), opírajících se o existující zázemí klubového domu z roku 1938 ve vlastnictví Forest Golf Resort Praha a.s. (FGRP).

http://www.prahal4iinak.cz/clankv/EIA-Zamer-na-vvstavbu-golfoveho-hriste-v-Klanovicich.html

Komerční centrum na Vypichu neděle 3. 6. 2012

Další příběh ohrožené přírody a lidí

Navzdory krizi pokračuje v Praze developerský boom. Město nadále prodává veřejné plochy do soukromých rukou. Jedním z příkladů byl záměr výstavby obřího komerčního centra na Vypichu, v předpolí národní památky Bílá Hora a obora Hvězda. Proti záměru se postavili občané Prahy 6, nakonec Hlavní město Praha připustilo výstavbu Kauflandu a sousední administrativní budovy. Necelé tři roky po otevření komerčního centra v rozporu s Územním rozhodnutím Hlavního města Prahy Kaufland požaduje zvýšení administrativní budovy o jednu třetinu, na sedmnáct metrů...

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095913550-nedej-se/

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011