Hlavní menu:

07.09.2011, kategorie: Novinky - Praha 14

Den Pražské integrované dopravy 19.9.2011

Den Pražské integrované dopravy 19.9.2011

V pondělí 19.9.2011 se na pražském hlavním nádraží uskuteční další ročník Dne Pražské integrované dopravy s cílem přiblížit široké veřejnosti fungování a další rozvoj veřejné dopravy v Praze a okolí.

Podrobný program celého dne:

1) výstava o proměnách Pražské integrované dopravy na 1. nástupišti

Nahlédněte do historie, současnosti i budoucnosti Pražské integrované dopravy. Dozvíte se, co ještě možná nevíte o dopravě v Praze a okolí, uvidíte, co nového se chystá, zjistíte, jak vlastně Pražská integrovaná doprava funguje.

2) slavnostní otevření Infocentra PID na Hlavním nádraží

První informační centrum zaměřené na komplexní informace o Pražské integrované dopravě bude slavnostně otevřeno v 10:00 v prostorách zákaznického centra ČD na pražském hlavním nádraží. Pokud Vám není něco jasného ohledně cen jízdného, potřebujete-li poradit se spojením nebo se dozvědět více o cestování nejen po Praze, ale i za jejími hranicemi, navštivte Infocentrum v pracovní dny vždy od 8:00 do 19:00.

3) okružní jízdy vlakem do Depa kolejových vozidel ve Vršovicích

Poznejte zázemí pražských vlaků, odkud se vypravují na pravidelné linky CityElefanty, pantografy, Pendolina i mezinárodní rychlíky. Čekají na Vás okružní jízdy areálem Depa kolejových vozidel a Odstavného nádraží Jih včetně odborného výkladu. Pro bezplatné okružní jízdy Vám bude k dispozici třívozová motorová jednotka řady 854+054+954. Odjezdy jsou stanoveny každou hodinu z Hlavního nádraží od 10:35 do 17:35 (doba jízdy cca 50 minut).

4) exkurze v dopravní kanceláři stanice Praha hlavní nádraží

Své zázemí Vám ukáže také nejrušnější osobní železniční stanice v ČR. V pravidelných intervalech bude malým skupinkám zájemců umožněna exkurze do řídícího centra hlavního nádraží, odkud se dálkově řídí provoz také v komplexu Nového spojení. Sraz vždy u infocentra PID na hlavním nádraží.

5) 3. ročník soutěže o Největšího šotouše PID

Dopravní nadšenci, koníčkáři i odborníci na veřejnou dopravu, procvičte si mozkové závity na dalším ročníku soutěže o Největšího šotouše PID. I tentokrát budete potřebovat znalost ze všech druhů dopravy. Začátek je v 15:30 ve vládním salónku na hlavním nádraží (vchod z1. nástupiště).

6) debata o budoucnosti veřejné dopravy vPraze a okolí

Rádi byste se osobně zeptali zástupců vedení organizace ROPID na to, co Vás zajímá nebo co Vám není jasné? Chcete se dozvědět něco víc o budoucnosti veřejné dopravy v Praze a okolí? Přijďte s námi diskutovat od 17:00 do vládního salónku na hlavním nádraží (vchod z1. nástupiště).
--------------------------

Pražská integrovaná doprava

Pražská integrovaná doprava (PID) je dopravní systém, zahrnující metro, tramvaje, železnici a městské a příměstské autobusové linky. Tento systém je postupně integrován společnými přepravními a tarifními podmínkami a jednotným dopravním řešením včetně koordinace jízdních řádů. Hlavním organizátorem Pražské integrované dopravy je společnost ROPID.

Pražskou integrovanou dopravu (PID) tvoří městská hromadná doprava v Praze (metro, elektrické dráhy, lanová dráha na Petřín, městské autobusové linky), příměstská autobusová doprava (linky řady 300 a 400) a železniční doprava (pouze 2. vozová třída osobních a spěšných vlaků a vybraných rychlíků – uvedených v jízdních řádech ČD) v Praze a příměstských oblastech.

http://www.ropid.cz

Jízdní řády dopravců

Jízdní řády pražské MHD
Jízdní řády regionálních autobusů
Jízdní řády ČD
Jízdní řády - vyhledávač

Informace o PID

Tarif a ceny
Prodejní místa předplatních jízdenek PID
Mimořádnosti
Trvalé změny
Informační materiály
Schémata

» Přejít na článek Den Pražské integrované dopravy 19.9.2011 na webu http://www.ropid.cz .

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011