Hlavní menu:

12.06.2009, autor: KOK, kategorie: CČM

Čeká nás další zvýšení intenzity dopravy na Praze 14?

Černý most na jednou tak velikou nákupní plochu, než je nyní. Stavební povolení údajně má a v druhé polovině tohoto roku by měla být stavba zahájena. Co to bude konkrétně znamenat pro dopravní zátěž na Praze 14 není zatím známo.

Rozšířené centrum by mělo přilákat o tři až čtyři miliony návštěvníků více a nové prostory by mělo využívat až 14 milionů lidí ročně. Ke stávající ploše necelých 40 tisíc metrů čtverečních se má přistavit nákupní plocha, která bude jednou tak velká.

Mohl tu být krásný park, zeleň, a je tu megaparkoviště a bude tu ještě větší parkoviště, více aut a další problémy s dopravou. Potřebuje Praha 14 takový gigantický velkoobchod a gigantické parkoviště, máme málo obchodů?

Blíže viz také článek časopisu EURO.

Centrum Černý most začne růst ještě letos

Více viz článek http://www.euro.cz/detail.jsp?id=15381

Nejstarší nákupní centrum v České republice, Centrum Černý most, projde radikální rekonstrukcí a rozšířením. Začít stavět by se mělo už letos. Společnost Unibail-Rodamco ČR, která centrum provozuje, nehodlá troškařit. „Ke stávající ploše necelých 40 tisíc metrů čtverečních plánujeme přistavit nákupní plochu, která bude jednou tak velká,“ sdělil Euro.cz obchodní ředitel Martin Macháč.

„Stavba už má stavební povolení, kopnout by se mělo v druhé polovině roku,“ uvedl Macháč. Dodal, že pokud půjde vše podle plánu, nové centrum by mělo otevřít své brány v roce 2011. Podle Macháče se počítá s investicí 160 milionů eur. Návštěvnost v stávajícím centru podle něj činí 10 milionů lidí ročně, rozšířené centrum by mělo podle plánů společnosti přilákat o tři až čtyři miliony návštěvníků navíc.

Cílit bude centrum na střední trh, neplánuje se profilovat směrem k luxusním značkám. Jednání s potenciálními nájemci stále probíhají. Zatím je jasné, že v centru nebudou chybět všechny stávající značky dostupné na českém trhu. „Vyjednáváme i s jedním britským módním řetězcem, který ještě na trhu není, ale zatím jednání nebyla ukončena,“ uvedl Macháč.

Hlavním impulzem k rekonstrukci a rozšíření byla podle Macháče nedostačující nabídka v oblasti módy, doplňků a restauračních zařízení. Do portfolia společnosti Unibail-Rodamco ČR patří i Arkády Pankrác otevřené loni v listopadu nebo Centrum Chodov.

Související články:

3.4.2008 - Černý Most se rozrůstá. Nákupní centrum 'nafoukne' třikrát více obchodů

http://bydleni.idnes.cz/cerny-most-se-rozrusta-nakupni-centrum-nafoukne-trikrat-vice-obchodu-1ef-/reality_bdp.asp?c=A080403_130931_reality_bdp_web

E15: Nákupní Centrum Černý Most se rozšíří téměř na trojnásobek

http://www.archiweb.cz/news.php?action=show&type=1&id=5080

Mrtvé linie

http://www.advojka.cz/archiv/2006/8/mrtve-linie

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011