Hlavní menu:

14.06.2013, autor: Časopis ČTRNÁCTKA č. 6/2013, kategorie: Zajímavosti z tisku

Budoucnost Prahy 14 opět v rukou občanů

Budoucnost Prahy 14 opět v rukou občanů

Zapojením veřejnosti do plánování, fórum zdravé městské části, se letos netradičně konalo na prostranství před stanicí metra černý most. Jako jeden z hlavních bodů programu festivalu Street For Art přivítalo fórum zástupce veřejnosti i různých organizací z Prahy 14.

Přibližně pět desítek zástupců veřejnosti opět ukázalo, že lidé v městské části mají zájem na tom, aby mohli hovořit do plánování rozvoje i klíčových problémů, které je třeba v blízké i vzdálenější budoucnosti vyřešit. Slušná účast i přes nepřízeň počasí, které se nakonec umoudřilo, znamenala pro přítomné především příjemné setkání.

Za městskou část se akce zúčastnil starosta Radek Vondra, ale také všichni tři jeho zástupci a další zastupitelé, přítomní byli i vedoucí odborů a odborníci z úřadu městské části, aby byli nápomocni radou a zkušenostmi při pojmenování problémů pro rok 2013. Stejně jako v minulých letech, kdy se akce konala v Kulturním domě v Kyjích, byl jakýmsi moderátorem celého fóra inženýr Petr Švec, ředitel Národní sítě zdravých měst, které je MČ Praha 14 součástí.

V úvodu akce představil starosta řešení problémů, které občané společně definovali pro loňský rok v rámci Fóra Zdravé městské části 2012. Lidé se následně účastnili diskuzí u deseti stolů rozdělených podle oblastí a pojmenovali problémy pro rok 2013. Deset klíčových problémů z jednotlivých oblastí života v Praze 14 bylo posléze odhlasováno. Diskuze se týkaly oblastí jako územní a strategické plánování, životní prostředí, doprava, sociální oblast a zdravotnictví, školství, bezpečnost a prevence, kultura, sport a volný čas, úřad a občan a nově i stůl mladých.

VLOŽTE SE DO TOHO I VY!

Všech deset vydefinovaných problémů bude následně prověřeno anketou mezi občany Prahy 14, jíž se můžete zúčastnit i vy prostřednictvím anketního listu na následující straně. Anketa bude probíhat od 3. do 14. 6. a kromě anketního listu ve Čtrnáctce se jí lze zúčastnit i na webových stránkách městské části www.praha14.cz a také na facebookovém profilu Prahy 14. Distribuována bude také prostřednictvím mateřských a základních škol a prostřednictvím brigádníků i v ulicích městské části.

Výstupy z letošního fóra budou spolu s ověřenými problémy pro rok 2013 zveřejněny opět na webu a facebooku Prahy 14 a vrátíme se k nim i na stránkách Čtrnáctky. Následně budou ověřené problémy předány Zastupitelstvu MČ Praha 14.

V závěru akce proběhlo i slosování vstupenek a vylosovaní obdrželi ceny od neziskových organizací – od Svazu postižených civilizačními chorobami, od organizace Prahy 14, od NOVÉ DUHY, od „Čtrnáctky“, Centra pro volný čas, a od podnikatele pana Zachaře, který provozuje papírnictví v obchodním centru HASSO na Černém Mostě.

Celá akce proběhla v kooperaci MČ Praha 14 a příspěvkové organizace Praha 14 kulturní.

» Přejít na článek Budoucnost Prahy 14 opět v rukou občanů na webu http://www.praha14.cz/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011