Hlavní menu:

21.11.2011, autor: KOK, kategorie: Vysočanská radiála

Bude dočasně uzavřen sjezd z Vysočanské radiály?

Bude dočasně uzavřen sjezd z Vysočanské radiály?

Rada městské části Praha 14 přijala usnesení č. 635/RMČ/2011 k návrhu na dočasné uzavření sjezdu z Vysočanské radiály.

V přijatém usnesení Rada městské části Praha 14 souhlasila s dopisem určeným Doc. MUDr. Bohuslavu Svobodovi, primátorovi hl. m. Prahy a Ing. Karlu Březinovi, 1. náměstkovi primátora ve kterém požaduje dočasně uzavřít sjezd z Vysočanské radiály.

Otevření Vysočanské radiály má své přínosy

Řidiči, kteří pojedou řekněme do Kyjí nebo Hloubětína budou sjíždět v Satalicích a pojedou ulicí Budovatelů a Za Černým Mostem.

Ulice Budovatelská ani celé Hutě a zástavba na to nejsou připraveny!

Stává se, že řada kamionů tudy jezdí někdy i ve 3 hodiny v noci a zjevně nic nezásobují a jen si navzdory zákazu vjezdu kamionů zkracují cestu.

Řešení by bylo možná zavést přilehlé ulici Jamská Zónu 30, tedy omezení rychlosti na 30 km - je to obytná zóna. V ulici Za Černým Mostem přecházejí studenti SOU Pramen v místech, kde nejsou přechody a navíc povede v této ulici cyklostezka.

Otázkou je, kdy začne výstavba silnice spojující ulici Budovatelskou s ulicí Chlumeckou (kolem Makra), která by měla odvést tranzitní dopravu směřující Letňan a Satalic na Černý Most.

Ulice Jamská respektive Jordánská, Za Černým Mostem zatím suplují plánované propojení ulice Budovatelské s Chlumeckou ulicí.

Na zhoršení dopravy na Hutích upozornila dopravní komise na svém jednání dne 21.9.2011 a navrhli uzavřít sjezd z radiály dokud nebude dokončena nová Ocelkova.

Komise doporučila Radě MČ P14 zahájit ve spolupráci s MHMP opatření, které by vedly ke zmírnění dopadů zprovoznění Vysočanské radiály. Jedná se o:

  • omezení tranzitu těžké nákladní dopravy po Kbelské ulici přes oblast Hloubětína a dále na Průmyslovou (preferovat vedení dopravy po Vysočanské radiále a Pražském okruhu),
  • maximalizovat převedení tranzitní dopravy z ulice Poděbradská a Kolbenova (z centra) na nově vybudovanou Vysočanskou radiálu (dopravní směrové značení, změna řazení na křižovatkách, úpravy signálních plánů),
  • navrhnout zklidnění komunikace Poděbradská snížením počtu jízdních pruhů a vytvořením míst pro parkování, cyklopruhů apod. (v minulosti zpracovala studii společnost DHV),
  • zvážit dočasné uzavření sjezdu z Vysočanské radiály (ve směru do centra) do Budovatelské ulice kvůli ochraně oblasti Hutí před nežádoucí tranzitní dopravou před dokončení nové části ulice Ocelkova.

http://www.praha14.cz/phtml/komise_zapisy.php?param=dp&id_menu=109&org=

Došlo sice k pozitivnímu dopravnímu zklidnění lokality Hloubětín, ale Kyje Na Hrádku směrem k Vysočanské radiále jsou nyní "zásobeny" novým stálým hlukem z provozované Vysočanské radiály. Problémem je, že na Vysočanské radiále ej stanovena rychlost 80 km/hod (dočasně je snížena i na 60 km/ho, ale v praxi většina řidičů pochopila tuto novou komunikaci jako prodloužení rychlostní komunikace R10 a mají problém dodržovat i 130 km/hod.

http://www.praha14.cz/Usneseni/Rada/2011/11/635_26MR.htm

» Přejít na článek Bude dočasně uzavřen sjezd z Vysočanské radiály? na webu http://www.praha14.cz/.

 

Diskuzní fórum

Tato diskuze je uzavřena, už nelze diskutovat.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Tato diskuze je uzavřena, už nelze diskutovat.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011