Hlavní menu:

13.04.2019, autor: KOK, kategorie: Coca Cola Kyje

Komise územního rozvoje se vyjádřila k návrhu rozšíření skladu Coca-Cola

Anketa

Souhlasíte s návrhem stavby nové skladovací haly Coca-Cola o rozměrech cca 100 x 70 m a výšce 20,5 m?
ANO – souhlasím s výstavbou skladovací haly Coca-Cola (29%)
 
NE - odmítám, aby sklad o výšce 20 metrů byl postaven v blízkosti zástavby RD a přírodního parku (40%)
 
Je mi to jedno (31%)
 
Komise územního rozvoje se vyjádřila k návrhu rozšíření skladu Coca-Cola

Na jednání Komise územního rozvoje a životního prostředí MČ Praha 14 dne 13.4.2019 proběhlo seznámení se záměrem společnosti Coca - Cola HBC Česko a Slovensko na rozšíření skladové haly.

Záměrem společnosti má být postupně řešit modernizaci závodu, konsolidaci logistiky, robotizaci výrobní linky, úsporu vody a energie. V první etapě by mělo nejdříve dojít k vybudování nového skladu a přemístěním nových skladových zásob do prostor v areálu výrobního závodu v Kyjích. Současně ba mělo dojít ke zrušení dosud provozovaného meziskladu v Horních Počernicích. Přineslo by to eliminaci převozu zásob mezi sklady, tedy snížení dopravní zátěže snížením počtu přejezdů kamionů a malých nákladních vozidel. Již nyní jsou zavedena některá dopravní opatření na ul. Českobrodská (směrování distribučních vozidel).

V rámci optimalizace skladových prostor má dojít u distribučních aut (do 3,5t) k navýšení o 43, u ostatních nákladních vozidel o 17, zároveň ke zrušení kyvadlové dopravy o snížení 11 a vlivem modernizace linky k navýšení u ostatních nákladních vozidel o 36. Zpracovává se dopravní a hluková studie.

Umístění nové automatizované haly se předpokládá ve východní části areálu v návaznosti na stávající objekty. Nárůst zastavěné plochy bude činit 8 500 m2 a výška objektu 17- 18m ve vazbě na terén. Připravuje se rekultivace areálu a úprava okolních ploch. Současně se budou řešit hluková opatření (instalace tlumičů na výdechy vzduchotechniky, instalace akustických zástěn) i použití přírodního materiálu na fasády. Společnost je přichystána na zavedení ekologického vozového parku a využití nejmodernější technologie výroby.

Podle územního plánu SÚ hl. m. Prahy je v dotčená část zařazena do funkční plochy VN – služby a nerušící výroba s koeficientem F.

Komise územního rozvoje a životního prostředí MČ Praha 14 ve svém usnesení:


© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011